Vitaliteit

Vitale mensen maken vitale organisaties

Vitaliteit is op dit moment waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen voor bedrijven. Stress is op dit moment de belangrijkste reden voor uitval van medewerkers.  Investeren in de vitaliteit van uw medewerkers is dus van groot belang. Het IvPP kan u hier bij helpen.

Diensten

Advies

Stress is nooit alleen het probleem van de medewerker. De structuur en cultuur van de organisatie, de kwaliteit van het leiderschap en de vormgeving van de functies tellen allemaal mee. Wij helpen u om een vitale organisatie te worden.

Lees meer

Training

Veel medewerkers merken dat ze stress hebben, maar zijn nauwelijks bezig met het managen hiervan. Ook het vergroten van de vitaliteit staat nauwelijks op de kaart. In korte trainingen geven we aandacht aan precies die onderwerpen waar de meeste winst te behalen valt.

Lees meer

Coaching

Wij bieden begeleiding bij mensen die al uitgevallen zijn, maar ook bij mensen die dreigen uit te vallen. Hiervoor hebben we GZ-psychologen in dienst die specifiek in deze problematiek thuis zijn. Ook in deze trajecten betrekken we altijd de werkgever.

Lees meer

Vitaal op alle fronten

Werken aan vitaliteit vraagt om een totaalaanpak

De vitaliteit van een medewerker kan nooit los gezien worden van de vitaliteit van de organisatie. Stress ontstaat wanneer mensen overvraagd worden of wanneer ze te weinig bronnen hebben om taak goed te kunnen doen.

Daarom kijken we in een traject altijd naar de organisatie. Is er een duidelijk beleid over overwerk? Nemen de leidinggevenden verantwoordelijkheid voor vitaliteit. Is het mogelijk om binnen de organisatie stress bespreekbaar te maken?

Daarnaast geven we aandacht aan de individuele vitaliteit van elke medewerker. Daarbij kijken we naar psychologische factoren, maar ook naar praktische vaardigheden zoals timemanagement, leren delegeren en nee durven zeggen. Tot slot besteden we ook aandacht aan voeding en beweging om de lichamelijke vitaliteit te vergroten.

Onze aanpak

stap

01. Intake

Geen organisatie is hetzelfde. Daarom zijn al onze trajecten ook maatwerk.  De eerste stap in een traject over vitaliteit is dan ook altijd een goed gesprek met de werkgever. Bij voorkeur op locatie.

stap

02. Meten

Wanneer we helder hebben wat vitaliteit moet zijn, willen we in kaar brengen hoe het er nu voor staat. We kunnen daarvoor verschillende instrumenten inzetten, afhankelijk van de vraag.

stap

03. Trainen

Bij het trainen op vitaliteit is het belangrijk dat het werkt, maar vooral ook dat het motiveert. Met meerdere korte bijeenkomsten zorgen we er voor dat we blijvende veranderingen veroorzaken.

stap

04. Follow-up

Na afloop van de trainingen is het belangrijk om te kunnen inschatten wat het resultaat van de training is geweest. Daarom kijken we achteraf altijd naar de resultaten van de trainingen.

De Trainers

Marie Stadhouders

Marie Marcelle Stadhouders

Senior Consultant

Marie Marcelle heeft een ruime ervaring in het begeleiden van organisaties naar een meer vitale vorm. Zij verzorgt het hele traject van advies tot training.

Sybren van Asma

Senior Consultant

Sybren werkt graag in complexe trajecten waarin meerdere onderdelen van vitaliteit samenkomen. Hij is de spil in het web van partners waarmee we samenwerken.

Marisse

Marisse Bomkamp

GZ-psycholoog

Marisse heeft een ruime ervaring in het begeleiden van individuen in het herstel vanuit burnout. Daarnaast traint ze mensen om vitaler te worden.

Behoefte aan overleg?

Wij komen liever voor niets dan te laat. Als je in een vroeg stadium op zoek bent naar een partij om mee te overleggen, komen wij graag op visite. Liefst op locatie, want dan kunnen we meteen ook meekijken in het bedrijf.

Ben je al wat verder in het proces en vooral op zoek naar een goede vitaliteitstraining ? Onze trainers staan te popelen en vullen dat graag samen met jou in.

Neem gerust contact op via 0202604050 of mail naar contact@ivpp.nl. Of gebruik her formulier hiernaast, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.