Presenteren

Presenteren en spreken in het openbaar staat al jaren stevig bovenaan in de lijstjes van meest voorkomende sociale angsten. Dat is jammer, want (jezelf) goed leren presenteren is één van belangrijkste vaardigheden in een tijd waarin personal branding grotendeels bepalend is voor het succes van jouw carrière. Het goede nieuws is, iedereen kan een goede presentatie geven! En het nog leuk kan gaan vinden ook.

Waneer kies je voor de training “Presenteren?”

Deelnemers aan de training “Presenteren” doen dit om verschillende redenen. Bijvoorbeeld:

  • Ze willen leren omgaan met de zenuwen die spelen voorafgaand aan een training
  • Ondanks hun spanning willen ze zelfverzekerd overkomen.
  • Ze willen leren omgaan met “moeilijke” vragen.
  • Er is behoefte aan oefening in een uitdagende, maar veilige omgeving
  • Ze willen gewoon tips en trucs om de volgende presentatie net wat gemakkelijker te maken.

Is dit wat jij zoekt? Dan ben je bij onze training aan het goede adres.

assertiviteitstraining

Wat komt er in de training aan bod?

 

Hoe ga je om met het gevoel van spanning tijdens een training? Wij leren je hoe je ondanks de spanning toch een goede presentatie kunt neerzetten.

Simpele trucs om direct meer zelfvertrouwen uit te stralen tijdens je presentatie.

Hoe kun je een duidelijke boodschap vermengen met een vermakelijke stijl.

Wat kun je doen ter voorbereiding van “moeilijke” vragen? (tip: je hoeft niet overal een antwoord op te hebben)

en vooral: oefenen, oefenen oefenen.

 

Waarom je voor deze training kiest

 Angst

Veel trainers die je goed laten presenteren, duiken direct in de trucs en de techniek. Daarmee gaan ze voorbij aan het eerste (en in onze ogen belangrijkste) probleem dat bij veel sprekers speelt: angst! In deze training leren we je in de eerste plaats om beter om te leren gaan met de gevoelens van spanning die er spelen tijdens een presentatie.

Het is niet zo moeilijk…

Althans, het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Veel mensen leggen zichzelf hoge verwachtingen op. Dit terwijl een goed verhaal weinig techniek en presentatietrucs behoeft. Als je op een rustige, natuurlijke manier kunt vertellen, ben je al een heel eind op weg. Goed presenteren is vooral een kwestie van afleren en veel minder van leren.

Continue feedback

Beter leren presenteren is vooral een kwestie van doen. Wij laten je steeds weer de cyclus doorgaan van voorbereiden, doen en feedback krijgen. Door die cyclus te doorlopen wordt je presentatie steeds beter en zul je naar verloop van tijd verbetering op verbetering stapelen. Deze techniek is onmisbaar om goed te leren presenteren.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie gerust contact op via 0202604050 of op contact@ivpp.nl of vul onderstaand formulier in, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.

Naam

Emailadres

Telefoonnummer

Bericht

Om spam te voorkomen, vragen we je om de code op het plaatje in te vullen

captcha

We gaan zorgvuldig om met je persoonlijke informatie. Lees hier meer over ons privacybeleid

De Inhoud

De training Presenteren duurt 1 dag. De training bestaat uit een aantal onderdelen:

Presenteren: voorafgaand aan de presentatie bereid je een presentatie voor. Deze presentatie doe je minimaal vier keer gedurende de training. Gemakkelijk? Ga daar maar niet van uit, want wij zorgen steeds voor een extra moeilijkheidsgraad.

Theorie: er zijn veel handige trucjes op beter te leren spreken. Zo kunnen we bijna iedereen in drie minuten zelfverzekerder laten overkomen. Eenvoudige inzichten kunnen je zo direct helpen om een betere presentatie neer te zetten.

Omgaan met spanning: Theorie over omgaan met spanning is natuurlijk leuk en inzichtelijk, maar tijdens zo’n training moet je het ook meemaken. Wij hebben legio manieren om de spanning op te voeren zodat je het ook echt kunt ervaren in de praktijk hoe het is om ondanks je spanning toch goed te kunnen presenteren.

Deze drie onderdelen worden gedurende de dag afgewisseld zodat je de theorie kunt toepassen in de praktijk, maar ook je praktijkervaring kunt gebruiken om te formuleren hoe het bij jouw werkt.

Tim Theeboom

Over de Trainer

Tim Theeboom doet onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft daar het vak coaching en spreekt dan regelmatig voor grote groepen studenten. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker op congressen en binnen bedrijven. In zijn vrije tijd doet hij aan theatersport. Een vorm van improvisatietheater waarbij het specifiek gaat over het vrij komen in je hoofd om zo ruimte te krijgen voor je beste ingevingen.

Praktische informatie

Wie: voor deelnemers die beter en meer ontspannen willen presenteren
Waar: Op locatie, bij het IvPP of op een andere locatie die wij voor u kunnen verzorgen
Wanneer: Meestal kunnen we trainingen al binnen 5 werkdagen verzorgen
Trainers:  Tim Theeboom
Deelnemers: maximaal 6. De training start bij minimaal 3 aanmeldingen met 1 trainer.
Investering: € 1600,- (prijzen zijn exclusief btw, inclusief trainingsmateriaal en lunch).

Meer informatie?

Neem gerust contact op via 0202604050 of via contact@ivpp.nl of vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Naam

Emailadres

Telefoonnummer

Bericht

Om spam te voorkomen, vragen we je om de code op het plaatje in te vullen

captcha

We gaan zorgvuldig om met je persoonlijke informatie. Lees hier meer over ons privacybeleid