Sturen op geluk binnen organisaties

Het IvPP werkt aan gelukkige organisaties. Dit doen we doormiddel van organisatieadvies, trainingen en coaching. We baseren ons daarbij op de Positieve Psychologie, de wetenschappelijke studie naar het optimaal functioneren van mensen. Onze programma’s kennen een aantal duidelijke uitgangspunten:

Geluk is het doel

De Positieve Psychologie wordt ook wel gelukswetenschap genoemd. Geluk is voor ons een combinatie van een goed gevoel en het succesvol nastreven van wat voor jou belangrijk is. Prestaties, zo wijst onderzoek uit, zullen dan vanzelf volgen. We starten elk traject met onze geluksmeter.

Positief

We zijn onverbeterlijk positief. We gaan er bijvoorbeeld vanuit dat je beter kunt werken aan je krachten dan aan je zwakheden. We zijn er ook van overtuigd dat een positieve instelling tot meer succes leidt dan een pessimistische. We zijn echter niet naïef en verliezen de realiteit niet uit het oog.

Wetenschappelijk onderbouwd

We doen alleen wat werkt. We vertrouwen erop dat de wetenschap kan vertellen of iets werkt. Onze coaches en trainers zorgen er vervolgens voor dat wetenschappelijke bevindingen vertaald worden naar jouw situatie.

Naast training en coaching doen we zelf ook onderzoek naar positief psychologische manieren van werken.