Loopbaancoaching

Waar wil je naartoe en hoe kom je daar?

Je kiest voor loopbaanadvies als je helder wilt hebben wat je wil en wilt weten welke stappen je moet ondernemen om daar te komen.

Samen met je loopbaanadviseur ontdekt je wat je krachten zijn en wat je positie op de arbeidsmarkt is. Na afloop van de loopbaanadvies gesprekken kun je in twee minuten aan iemand duidelijk maken waar jij goed in bent en wat jij voor een werkgever kunt betekenen.

Onze Diensten

Welke baan?

Wat wil ik eigenlijk? Welke baan past bij mij? Waar liggen mijn talenten en kwaliteiten? Hoe maak ik een goede keuze?

Een baan zoeken

Je weet wat je wilt, maar je vindt het moeilijk om de juiste baan te vinden. Wij helpen je met zoekstrategieën en brengen je in contact met de juiste recruiters.

Sollicitatietraining

Je wordt regelmatig uitgenodigd, maar op basis van je gesprek niet  aangenomen. Wij trainen je om betere sollicitatiegesprekken te voeren.

Wij werken voor

klanten

De juiste keuze maken

Loopbaanadvies: De Inhoud

Als het gaat over loopbaankeuze zijn we op zoek naar je vier K’s:

Krachten: waar krijg je energie van? Waar beleef je plezier aan en wat gaat je over het algemeen gemakkelijk af? Je krachten zijn wat ons betreft de leidende factor in je carrière.

Kennis & Kunde: welke kennis heb je al en welke vaardigheden? Voldoen deze voor het vinden van een nieuwe baan? Moet je nog iets bijleren, of wordt het tijd dat je zelf les gaat geven?

Kansen: dromen staan aan de basis van je reis, maar je moet op den duur ook weer wakker worden om actie te nemen in de realiteit. Het gaat niet alleen om welke baan je wilt, maar ook over wat er beschikbaar is. Durf jij de sprong in het diepe te wagen in een moeilijke arbeidsmarkt, of ga je voor veilig.
loopbaanadvies

Onze Aanpak

stap

01. Vragen

Allereerst is het belangrijk om je vraag helder te krijgen. Waar kom je vandaan en wat heeft er voor gezorgd dat je met deze vraag zit? Op basis van je arbeidsverleden en eerdere keuzes die je gemaakt hebt, proberen we helder te krijgen waarom je nu blijft steken in het zoeken naar een nieuwe functie.

stap

02. Assessment

Inbegrepen bij de kosten van het traject zit een uitgebreid assessment. Hierbij nemen we een aantal vragenlijsten af. Op basis daarvan creëren we je persoonlijke rode draad verhaal. Hiermee krijg je inzicht in wat je leuk vindt, wat je goed kunt en wat belangrijk voor jou is.

stap

03. Netwerken

Nu we helder hebben wat je wilt, is het belangrijk om de volgende stap te doen: netwerken. Om helder te krijgen wat je kansen zijn, zul je in contact moeten treden met de arbeidsmarkt. Wij brengen je in contact met de juiste personen binnen bedrijven en bij recruitmentbureau’s.

stap

04. Keuze maken

Keuzes maken is moeilijk. Wij helpen je om aan het eind van het traject de knoop door te hakken. Op die manier heb je aan het eind van het traject niet alleen inzichten, maar heb je die ook vertaald in concrete actie. Zo stel je de volgende stap naar een nieuwe functie niet onnodig langer uit.

De Coaches

Robert Haringsma

Robert Haringsma

Senior Consultant

Robert is afgestudeerd als psycholoog en heeft ervaring als recruiter en assessmentpsycholoog. Inmiddels begeleid hij ruim 8 jaar loopbaanvragen binnen het IvPP.

Marie Stadhouders

Marie Marcelle-Stadhouders

Consultant

Marie heeft jarenlange ervaring de outplacement. Naast haar loopbaanadviestrajecten geeft ze ook trainingen over duurzame inzetbaarheid.

Wat onze klanten zeggen

Robert wist in enkele gesprekken op een verhelderende en nuchtere manier mijn kernkwaliteiten en mijn werkethos te benoemen. Samen keken we vervolgens in wat voor soort functies en bij welke organisaties ik het meest tot mijn recht zou komen. De laatste stap was, hoe kom je aan een dergelijke baan? Robert gaf me bij het schrijven van een sollicitatiebrief en het herschrijven van mijn cv een paar constructieve tips. En voila: bij mijn tweede sollicitatiebrief was het al raak. Na een zeer strenge selectie bleek ik – de eeuwige twijfelaar – van de honderd kandidaten de meest zelfverzekerde en overtuigende sollicitante te zijn!

Laure van BerkelProjectmedewerker moderne- en hedendaagse kunst

Robert heeft me perfect geholpen bij het zoeken van de juiste volgende functie. Het is prettig om een stok achter de deur te hebben en daarnaast kreeg hij me precies bij de juiste partijen aan tafel.

Shevani SuriSales Professional - Graydon

Al enige tijd was ik toe aan een nieuwe uitdaging op professioneel gebied, maar wist ik niet goed waar ik moest beginnen. Daarom meldde ik mij begin dit jaar aan bij IvPP voor loopbaan coaching. In vier gesprekken heb ik ontdekt wat mij energie geeft en wat ik belangrijk vind in een baan. Ook heb ik praktische handvatten gekregen hoe dat te bereiken. Het contact met mijn coach was prettig en praktijkgericht; ze daagde mij uit om buiten de gebaande paden te kijken. De gesprekken hebben voor mij geleid tot een nieuwe start, dus ik zou IvPP aanraden aan iedereen die wil ontdekken waar zijn of haar passie ligt.

Bart

Alweer 1,5 jaar geleden heb ik een aantal gesprekken met Robert Haringsma gevoerd. Onlangs stond ik voor een keuze: er werd mij gevraagd om tussen twee banen te kiezen die qua inhoud nogal van elkaar verschilden. Bij het maken van mijn keuze dacht ik terug aan de uitkomst van onze gesprekken waardoor ik de beslissing makkelijker kon maken. De ondersteuning vanuit ivpp heeft mij destijds veel inzichten opgeleverd waar ik nu dus zelfs nog profijt van heb.

Suzie

Investering

Over het algemeen nemen de verschillende stadia in het loopbaanadviestraject drie gesprekken in beslag. Drie gesprekken voor het helder krijgen van je vraag, drie voor hulp bij het solliciteren en drie voor sollicitatietraining.

Jouw investering is € 200,- (60 minuten) per gesprek. Het IvPP moedigt aan dat particulieren aan hun eigen ontwikkeling werken en geeft hen dan ook een korting van 50%. Je betaalt dan € 100,- (prijzen zijn exclusief btw). Particulieren vragen we per pin te betalen aan de balie, achteraf krijg je van ons dan een factuur.

We werken bij loopbaanadviestrajecten niet met een  vrijblijvend intakegesprek. Dit is omdat we in het eerste gesprek vaak al volop aan het werk gaan. Het komt bovendien regelmatig voor dat we na het eerste gesprek je vraag al afdoende beantwoord hebben.

In de meeste gevallen kun je binnen vijf dagen nadat je contact hebt opgenomen beginnen met de coaching. Je kunt ons contacteren op 0202604050 of op contact@ivpp.nl. Heb je liever dat wij contact opnemen met jou, dan kun je je telefoonnummer achterlaten op het formulier hiernaast.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.