Loopbaanadvies

Mensen die onze loopbaanadviestrajecten volgen willen precies weten wat ze willen, hoe ze een nieuwe baan kunnen vinden of hoe ze in elkaar steken.

Wij bieden daarom loopbaancoaching, outplacement en ontwikkeltrajecten aan.

Onze ervaren coaches begeleiden je op basis van jouw vraag. Soms praktisch en direct toepasbaar op de praktijk. In andere gevallen met een wat langere aanloop gericht op zingeving en het aanleren van nieuwe loopbaanvaardigheden.

Zeker is in ieder geval dat we altijd van jouw vraag uitgaan.

loopbaanadvies

Onze Diensten

Loopbaancoaching

Individuele begeleiding, voornamelijk gericht op het helder krijgen van de vaag: Welke baan past nu eigenlijk bij mij? Dit traject wordt altijd voorafgegaan door een korte talentenscan.

Outplacement

Een langere begeleiding, voornamelijk gericht op het verwerven van een nieuwe baan. Alle fasen in het loopbaanproces worden hierbij doorlopen. Hier werken we met trajecten vanaf 3 maanden.

Ontwikkelassessment

Een uitgebreide scan om helder te krijgen wat je talenten zijn en hoe je die verder kunt ontwikkelen. Op basis van psychologische testen, rollenspellen en diepte-interviews.

Wij werken voor

klanten

Hoe werkt een loopbaanadvies traject?

De Intake

Je hoeft niet vooraf te weten aan welk loopbaanadvies traject jij behoefte hebt. We beginnen namelijk altijd met een uitgebreid intakegespek waarin jouw wensen geīnventariseerd worden. In dit gesprek inventariseren we wat je wensen zijn en geven we ook advies over je situatie.

In dit eerste gesprek kun je onder andere:

 • kennis maken met de coach
 • meer vragen stellen over onze werkwijze
 • informatie inwinnen over uw situatie

Aan het eind van het gesprek heb je helder hoe wij je kunnen helpen, welke kosten daar aan verbonden zijn en in welk tijdspad het traject kan plaatsvinden.

loopbaanadvies

Het traject

De verschillende loopbaanadvies trajecten die we aanbieden hebben allemaal globaal dezelfde aanpak. In elk traject wordt echter aandacht besteedt aan andere aspecten. Een aantal onderwerpen waar we aandacht aan kunnen besteden zijn:

 • wie ben ik?
 • welke baan past bij mij?
 • hoe vind ik die baan? Inclusief aandacht voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief en CV.
 • wat is een goede manier om de arbeidsmarkt te benaderen?
 • hoe rond ik mijn huidige dienstverband op een nette manier af?
 • hoe kan ik mij in een sollicitatiegesprek op een goede manier presenteren?

Bij loopbaanadvies ligt de nadruk op de vraag welke baan het best bij je past, bij outplacement helpen we je een nieuwe baan vinden en in een ontwikkelassessment kijken we naar je groeipotentieel.

Afsluiten traject

Na het intakegesprek brengen we een offerte uit met daarin de geschatte kosten van het traject. Zo heb je altijd helder wat je kunt verwachten.

Als het traject via je werkgever gaat, kunnen we ook contact opnemen met hen om te bespreken wat het plan is. Dit gesprek bespreken we eerst voor met jou. Ook aan het eind van het traject is het mogelijk om een driegesprek in te plannen om het verloop na te bespreken.

Onze opvatting over loopbaanadvies

Wie ben je?

Als het gaat over loopbaankeuze zijn we op zoek naar je vier K’s:

Krachten: waar krijg je energie van? Waar beleef je plezier aan en wat gaat je over het algemeen gemakkelijk af? Je krachten zijn wat ons betreft de leidende factor in je carrière.

Kennis & Kunde: welke kennis heb je al en welke vaardigheden? Voldoen deze voor het vinden van een nieuwe baan? Moet je nog iets bijleren, of wordt het tijd dat je zelf les gaat geven?

Kansen: dromen staan aan de basis van je reis, maar je moet op den duur ook weer wakker worden om actie te nemen in de realiteit. Het gaat niet alleen om welke baan je wilt, maar ook over wat er beschikbaar is. Is de sprong in het diepe voor jou haalbaar, of is het verstandiger om voor veilig te gaan?

Welke baan past bij je?

Als je weet wie je bent, helpt dat enorm om duidelijk te krijgen welke baan bij jou past. Het zoeken naar de match tussen jouw kwaliteiten en een baan die daar bij past is dan echter nog niet klaar.

Wij zijn er van overtuigd dat een oriëntatie op de arbeidsmarkt gebeurd in het echt leven en niet in een gesprek met de loopbaanadviseur. Wij ondersteunen je daarom om contact op te nemen met bedrijven, werving & selectiebureau’s en mensen in je netwerk.

Lang twijfelen over welke baan nu echt bij je past kan op den duur ook een soort uitstelgedrag worden. Daarom is het wat ons betreft key om je zoektocht naar de praktijk te verplaatsen. Daar worden dingen vaak veel sneller helder dan dat ze in theorie zijn.

Welke vragen kunnen er aan bod komen?

 • Welke baan past bij mij?
 • Hoe kan ik een goede baan vinden?
 • Welke kwaliteiten moet ik ontwikkelen om mezelf interessanter te maken voor de arbeidsmarkt?
 • Hoe kan ik me op mijn huidige werk verder ontwikkelen?
 • Wat is mijn passie?

 • Hoe vind ik betekenisvol werk?
 • Hoe ga ik om met omstandigheden zoals het ouderschap, mantelzorg of een geschiedenis met burnout?
 • Ben ik toe aan een volgende stap in mijn carrière?
 • Hoe maak ik nu eindelijk de keuze voor een bepaalde stap in mijn loopbaan?

Wat onze klanten zeggen

Robert wist in enkele gesprekken op een verhelderende en nuchtere manier mijn kernkwaliteiten en mijn werkethos te benoemen. Samen keken we vervolgens in wat voor soort functies en bij welke organisaties ik het meest tot mijn recht zou komen. De laatste stap was, hoe kom je aan een dergelijke baan? Robert gaf me bij het schrijven van een sollicitatiebrief en het herschrijven van mijn cv een paar constructieve tips. En voila: bij mijn tweede sollicitatiebrief was het al raak. Na een zeer strenge selectie bleek ik – de eeuwige twijfelaar – van de honderd kandidaten de meest zelfverzekerde en overtuigende sollicitante te zijn!

Laure van BerkelProjectmedewerker moderne- en hedendaagse kunst

Robert heeft me perfect geholpen bij het zoeken van de juiste volgende functie. Het is prettig om een stok achter de deur te hebben en daarnaast kreeg hij me precies bij de juiste partijen aan tafel.

Shevani SuriSales Professional

Al enige tijd was ik toe aan een nieuwe uitdaging op professioneel gebied, maar wist ik niet goed waar ik moest beginnen. Daarom meldde ik mij begin dit jaar aan bij IvPP voor loopbaan coaching. In vier gesprekken heb ik ontdekt wat mij energie geeft en wat ik belangrijk vind in een baan. Ook heb ik praktische handvatten gekregen hoe dat te bereiken. Het contact met mijn coach was prettig en praktijkgericht; ze daagde mij uit om buiten de gebaande paden te kijken. De gesprekken hebben voor mij geleid tot een nieuwe start, dus ik zou IvPP aanraden aan iedereen die wil ontdekken waar zijn of haar passie ligt.

Bart

Alweer 1,5 jaar geleden heb ik een aantal gesprekken met Robert Haringsma gevoerd. Onlangs stond ik voor een keuze: er werd mij gevraagd om tussen twee banen te kiezen die qua inhoud nogal van elkaar verschilden. Bij het maken van mijn keuze dacht ik terug aan de uitkomst van onze gesprekken waardoor ik de beslissing makkelijker kon maken. De ondersteuning vanuit ivpp heeft mij destijds veel inzichten opgeleverd waar ik nu dus zelfs nog profijt van heb.

SuzieConsultant

De Coaches

Robert Haringsma

Robert Haringsma

Senior Consultant

Robert is afgestudeerd als psycholoog en heeft ervaring als recruiter en assessmentpsycholoog. Inmiddels begeleidt hij ruim 8 jaar loopbaanvragen binnen het IvPP.

Marie Stadhouders

Marie Marcelle Stadhouders

Senior Consultant

Marie heeft jarenlange ervaring in outplacement. Naast haar loopbaanadviestrajecten geeft ze ook trainingen over duurzame inzetbaarheid.

Investering

Over het algemeen nemen de verschillende stadia in het loopbaanadviestraject drie gesprekken in beslag. Drie gesprekken voor het helder krijgen van je vraag, drie voor hulp bij het solliciteren en drie voor sollicitatietraining.

Jouw investering is € 200,- (60 minuten) per gesprek. Het IvPP moedigt aan dat particulieren aan hun eigen ontwikkeling werken en geeft hen dan ook een korting van 50%. Je betaalt dan € 100,- (prijzen zijn exclusief btw). Particulieren vragen we per pin te betalen aan de balie, achteraf krijg je van ons dan een factuur.

We werken bij loopbaanadviestrajecten niet met een vrijblijvend intakegesprek. Dit is omdat we in het eerste gesprek vaak al volop aan het werk gaan. Het komt bovendien soms voor dat we na het eerste gesprek je vraag al afdoende beantwoord hebben.

In de meeste gevallen kun je binnen vijf dagen nadat je contact hebt opgenomen beginnen met de coaching. Je kunt ons contacteren op 0202604050 of op contact@ivpp.nl. Heb je liever dat wij contact opnemen met jou, dan kun je je telefoonnummer achterlaten op het formulier hiernaast.

Aanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Loopbaanadvies

In een loopbaanadviestraject worden mensen geholpen om een functie te vinden die past bij hun talenten en hun behoeften. Volgens Spijkerman & Admiraal (2000) helpt de loopbaancoach dus bij een “matching-vraagstuk”.

Bij het beantwoorden van deze matching-vraag, wordt gekeken naar de persoonlijkheid en de capaciteiten van de werkzoekende. Deze wordt naast de eigenschappen van beschikbare banen gelegd. Zo zal een salesbaan goed passen bij iemand die extravert is en ervaring heeft met klantcontact.

In loopbaanadviestrajecten komt het maken van keuzes ook aan bod. Veel mensen vinden het lastig om keuzes te maken, zeker als het zulke grote vraagstukken betreft. Een goede loopbaanadviseur helpt cliënten dan ook met deze keuzebegeleiding (Dols, 2008).

Tegenwoordig kan bijna niemand er meer vanuit gaan dat hij zijn hele carrière bij een werkgever kan doorbrengen. Daarom is het verstandig om tijdens een loopbaantraject ook aandacht te besteden aan loopbaanvaardigheden (Balas-Timar, 2015).

Hiermee bedoelen we de capaciteiten die werknemers in staat stellen om te werken aan hun inzetbaarheid (ook wel employability genoemd (Harvey, 2001)).

Employability is de inzetbaarheid van een werknemer in de arbeidsmarkt. Iemand die zich steeds blijft ontwikkelen en bovendien meerdere banen en werkgevers heeft gehad, zal sneller kunnen instromen bij een nieuwe baan. Iemand die steeds een specifieke functie heeft vervuld, kan dat minder snel en is dus minder employable.

Een loopbaanadviseur heeft dus kennis nodig van de arbeidsmarkt, inzicht in de persoonlijkheidspsychologie en ervaring met coaching. Een goede loopbaanadviseur vinden is dan ook een belangrijke stap in elk loopbaanadviestraject.