Leiderschap Training

Wij ontwikkelen leiders voor elke organisatie
en elke vorm van leiderschap.

Leiderschap bepaalt voor een belangrijk deel hoe succesvol de organisatie is. Voor welke vorm van leiderschap je ook kiest, wij ontwerpen een leiderschap training die aansluit bij je behoeft.

Onze Aanpak

stap

01. Intake

Elke organisatie heeft ander leiderschap nodig. Een productievloer vraag om een andere aansturing dan een R&D-organisatie. Zoveel bedrijven, zoveel leiders. Wij inventariseren wat er al is, wat er al werkt en wat er nog nodig is. Dat resulteert in een leiderschap training op maat. Daarbij leren we fijne kneepjes van het vak, maar ook persoonlijk leiderschap.

stap

02. Training

Trainingen vinden bij ons op kantoor plaats, op een externe locatie of op een totaal onverwachte plek die wat losmaakt bij mensen. In de leiderschapstraining behandelen we een gedegen inhoud, maar we creëren ook een beleving. In veel gevallen werken we samen met professionele trainingsacteur en voor specifieke thema’s vliegen we graag experts in.

stap

03. Borging

In het ideale geval is een leiderschapstraining de aftrap van een cultuurverandering. Het is dus belangrijk om het geleerde te borgen. Dit kan door intervisie op te zetten, met behulp van opfriscursussen of doormiddel van coaching. Daarnaast evalueren we graag onze inspanningen om er voor te zorgen dat we continu blijven verbeteren.

agressie training

Werken aan je team en jezelf

Leiderschap is een kunst

In onze leiderschapstrainingen besteden we veel aandacht aan het “technische” aspect van leiderschaps. Hoe geef je goede feedback, welke leiderschapsmodellen gebruik je in welke organisatie, hoe krijg je mensen in beweging. Dit is echter zeker niet het enige dat we doen.

Een leider zijn vraagt echter ook wat van de leider zelf. Durf je verantwoordelijkheid te nemen? Weet je wat je krachten zijn en wat je minder sterke punten zijn. Hoe kom je over op anderen? Als dit soort vragen eerlijk onder ogen gekomen worden, helpt dit om beter in een team te presteren.

Leidinggeven is een vak. Wij leiden leiders op.

agressie training

De Trainers

Bas Keyser

Consultant

Bas ontwikkelt samen met organisaties trajecten voor het leiderschap. Daarbij traint hij managementteams, scrumleaders, teamleiders en nog vele andere leidinggevenden.

Farzana Iqbal

Farzana Iqbal

Consultant

Farzana focust zich in haar trainingen op hospitality. Zij wordt voornamelijk ingezet bij organisaties waar de agressiehantering moet passen binnen een strikte hospitality-norm.

Sierdjan Westen

Sierdjan Westen

Consultant

Sierdjan is een zeer ervaren trainer als het aankomt op training van agressiehantering. Door zijn focus op communicatie is hij ook in te zetten voor training over agressie binnen organisaties.

Leiderschaps Training aanvragen?

Wij geven geen trainingen, maar wij zorgen ervoor dat we de problemen van bedrijven oplossen. Daarom denken we graag in een vroeg stadium mee over de invulling van de leiderschapstraining. Neem dus gerust contact op om over de mogelijkheden te praten en te brainstormen over de variant die het best bij jouw organisatie past.

Binnen nu en twee weken op zoek naar een leiderschap training? Natuurlijk ook geen probleem. Over het algemeen kunnen we zeer snel schakelen en zelfs deze week nog bijspringen om een training te verzorgen.

Neem contact met ons op via:  0202604050 en vraag naar Bas Keyser.

Heb je liever dat wij jou bellen? Laat dan je gegevens achter op het formulier hiernaast.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blogs over leiderschap

Leiderschap

Er zijn vele definities van leiderschap in de omloop. Overal het algemeen kennen die definities veel overeenkomsten. Het gaat daarin in ieder geval over 1) de leider 2) een groep van mensen die samenwerken 3) een concreet doel 4) een manier van beīnvloeden.

De leider is degene die we in onze leiderschapstraining trainen om zijn taak uit te voeren. Voordat de leider anderen kan aansturen, moet hij eerst het leiderschap over zichzelf nemen. We noemen dit persoonlijk leiderschap.

Voor een leider is het prettig om te weten uit welke onderdelen zijn team bestaat. Elk team heeft een andere samenstelling en daar kun je als leider op inspelen. Wij gebruiken bijvoorbeeld de Insights Methodiek om inzicht te krijgen in de samenstelling van het team.

Een team zonder een concreet doel is een groep. En groepen hebben geen leider nodig. De eerste taak die een leider heeft is dan ook het helder krijgen van de doelen. Wanneer die eenmaal goed staan kan er op die doelen gestuurd worden.

Voor het behalen van die doelen moeten de medewerkers van het team ingezet worden. De leider is er om dat in goede banen te leiden. Daarvoor heeft hij manieren nodig om de andere leden van het team te beïnvloeden. Zelfs bij zelfsturende teams is er altijd een zekere mate van invloed nodig van een leider.

Het helpt de leider enorm wanneer hij in al deze taken getraind is. Promotie naar een leidinggevende positie is geen stap omhoog, het is het overstappen op een compleet nieuwe baan. Daar hoort ook training bij en het opdoen van nieuwe kennis. Met onze leiderschap training voorzien we in die behoefte.