De Geluksmeter

Gelukkige mensen maken gelukkige organisaties. De Geluksmeter is een wetenschappelijk onderbouwde methode om het geluk van individuen binnen organisaties en het geluk van organisaties als geheel te meten.

We gebruiken de Geluksmeter als startpunt voor onze adviestrajecten. Met de vragenlijst onderzoeken we hoe de organisatie het geluk van de werknemers ondersteunt en op welke onderdelen nog winst valt te behalen. Uiteindelijk streven we daarmee naar gelukkige organisaties aangezien die beter functioneren, winstgevender zijn en een lager verloop kennen.

Lees hier meer over onze adviestrajecten.

Voor individuen

Hoe gelukkig ben jij op het werk? Voel je je betrokken, gemotiveerd en uitgedaagd? Meet het nu direct met de Geluksmeter:

Doe de test

De Geluksfactoren:

Geluk wordt bepaald door verschillende factoren. In dit overzicht presenteren we ze alle vijf.

Flow

Het gevoel helemaal op te gaan in je taak, de tijd te vergeten en jezelf te verliezen. Het gevoel van Flow is wijdverspreid onder sporters, maar bestaat ook in je werk en draagt enorm bij aan je werkgeluk.

Relaties

Een goede relatie met je collega’s en met je leidinggevende. Een cultuur waarin je in je waarde wordt gelaten, waar irritaties uitgesproken worden en waar feedback niet op de man gespeeld wordt.

Betekenis

Het gevoel dat het werk een duidelijk doel dient. Je werk belangrijk vinden en betrokken zijn bij het eindresultaat. Niet alleen maar komen omdat het moet, maar ook omdat je wilt.

Positieve emoties

Om je goed te voelen, heb je positieve emoties nodig. Het liefst meer positieve dan negatieve. Denk daarbij aan tevredenheid, plezier, hoop en nieuwsgierigheid.

Presteren

Het beste van jezelf laten zien. Steeds beter worden, uitgedaagd worden en de vrijheid krijgen om te experimenteren. Met daarbij een goede en gerichte begeleiding.

 Meer weten?

Lees meer over ons onderzoek, met uitgebreide literatuurverwijzingen en achtergrondinformatie.