Assessment

Wij helpen u om de juiste
keuze te maken

Wie is de beste kandidaat voor de functie? En hoe kan die medewerker zich het best ontwikkelen? Voor het beantwoorden van dit soort vraagstukken bieden wij verschillende soorten assessments aan.
Nu met 50% kennismakingskorting.

Diensten

Voorselectie

Wilt u meer informatie van uw sollicitanten dan alleen hun CV’s en motivatiebrief? Wij leveren vragenlijsten die u helpen om de juiste kandidaten op gesprek uit te nodigen.

Lees Meer

Selectie Assessment

De verkeerde kandidaat voor de functie kiezen is een prijzige fout. Met behulp van ons selectie assessment maakt u een weloverwogen keuze voor mensen die perfect bij uw organisatie passen.

Lees Meer

Ontwikkel Assessment

Als u goede werknemers heeft gevonden, wilt u ze optimaal inzetten. Ontwikkeling hoort daar bij. Met ons ontwikkel-assessment krijgt u helder wat er ontwikkeld kan worden en hoe.

Lees Meer

Wij werken voor:

assessment amsterdam

De verkeerde keuze is duur

Waarom een selectie assessment?

Een bedrijf is zo goed als zijn medewerkers. Het is dus belangrijk om bij de selectie van nieuwe medewerkers goed op te letten. Een goede keuze kan een boost aan de organisatie geven en een slechte keuze kan een hoop tijd en geld kosten.

Kiest u voor de verkeerde werknemer? Denk dan aan minimaal drie maanden salaris dat verspild is. Maar belangrijker, in de inwerkperiode heeft uw bedrijf stilgestaan. Tot slot moet er een nieuwe kandidaat geworven worden. Een verkeerde keuze kost daarom al snel een half jaarsalaris.

assessment amsterdam 2

Download hier een voorbeeldrapportage

Bekijk nu direct hoe onze rapportages er uitzien.

Onze Aanpak

stap

01. Vragen

Voor we aan de slag gaan is het belangrijk om helder te krijgen welke vraag u precies heeft. Onze aanpak is altijd maatwerk en daarom gaan we eerst in gesprek.

stap

02. Maken

Op basis van uw wensen stellen we een assessment center samen dat een antwoord kan geven op uw selectievraag. Deze opzet bespreken we met u na.

stap

03. Het assessment

De kandidaat doet bij ons op kantoor het assessment. De dag bestaat uit een combinatie van vragenlijsten, diepte-interviews en gesprekssimulaties.

stap

04. Terugkoppeling

In overleg met de kandidaat krijgt u binnen 1 dag de telefonische terugkoppeling van het assessment. De rapportage volgt binnen vijf werkdagen.

"De kandidaat vervult een sleutelrol in onze organisatie en we konden ons daarom het risico van een slechte match niet permitteren. Ik kijk terug op een prettig intakegesprek waarin veel ruimte was om ons gewenste profiel op maat te schetsen. Het was erg prettig dat het mogelijk was een mix van zowel motivatie als capaciteit te onderzoeken."

Jeroen HouwenAlgemeen directeur GoPublic

De Consultants

Robert Haringsma

Robert Haringsma

Senior Consultant

Studeerde psychologie, werkte in de werving en selectie en als assessmentpsycholoog. Stuurt binnen het IvPP de inzet van assessments aan.

Marie Stadhouders

Marie Marcelle Stadhouders

Senior Consultant

Heeft jarenlange ervaring binnen het loopbaanadvies en outplacement. Doet vooral ontwikkelassessments.

Bas Keyser

Bas Keyser

Senior Consultant

Studeerde psychologie, werkte in de outplacement en als HR-directeur. Geeft advies over het vormgeven van het wervingsproces.

Bel mij terug

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde Vragen

Welke vragenlijsten worden er gebruikt?
Welke vragenlijsten we gebruiken is afhankelijk van uw vraag. Globaal maken we gebruik van capaciteitentesten om het intellectuele niveau van kandidaten in kaart te brengen. Daarnaast psychologische vragenlijsten om inzicht te krijgen in het karakter en de interesses. De vragenlijsten die we gebruiken zijn zorgvuldig wetenschappelijk onderzocht en voldoen aan de COTAN-eisen van het Nederlandse Instituut voor Psychologen.
Hoe snel kan het assessment afgenomen worden?
We garanderen dat u bij ons binnen vijf werkdagen een assessment in kunt plannen.
In de meeste gevallen kan het echter al sneller. Wanneer u ons op de hoogte houdt van uw plannen, sluit het assessment vaak naadloos aan op de sollicitatieprocedure.
Hoe snel krijgen we de resultaten
Volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen mag de kandidaat altijd aangeven of hij/zij de resultaten van het assessment wil delen met de opdrachtgever. Zodra we hier echter een akkoord op krijgen, nemen we dezelfde dag nog contact met u op om de resultaten telefonisch door te spreken. Een rapportage volgt de dag daarop al. Ook dit gaat in samenspraak met de kandidaat.
Hoe lang duurt een assessment?
Dit is afhankelijk van het assessment. Over het algemeen duurt het assessment een volledige dag. De vragenlijsten worden dan bij ons op kantoor afgenomen, wat een prettige, rustige omgeving voor de kandidaat biedt.