Instituut voor Positieve Psychologie Prins Hendriklaan 25-1, 1075 AZ Amsterdam

Presenteren

Presenteren en spreken in het openbaar staat al jaren stevig bovenaan in de lijstjes van meest voorkomende sociale angsten. Dat is jammer, want (jezelf) goed leren presenteren is één van belangrijkste vaardigheden in een tijd waarin personal branding grotendeels bepalend is voor het succes van jouw carrière. Het goede nieuws is, iedereen kan een goede presentatie geven! En het nog leuk kan gaan vinden ook.

Onze overtuiging is dat je niet veel hoeft te leren om een goede presentatie te kunnen verzorgen. Als je een goed verhaal hebt en dit duidelijk weet te verwoorden (kwestie van goed voorbereiden) zul je de meeste luisteraars gemakkelijk kunnen boeien. De meeste mensen worstelen echter met hun angst om zich voor een groot publiek te laten horen. Deze eendaagse training gaat dan ook louter over het omgaan met die spanning. Een natuurlijke, ontspannen, overtuigende manier van presenteren volgt dan vanzelf.

Wat komt er in deze training aan bod?

  • Hoe ga je om met de zenuwen voor een presentatie?
  • Hoe zorg je ervoor dat je zelfverzekerd overkomt?
  • Hoe ga je om met lastige vragen?
  • Oefenen, vooral heel veel oefenen
  • De nodige presentatie tips

Een goede voorbereiding…

Presenteren leer je in de praktijk. We besteden dan ook veel aandacht aan het oefenen van presentaties. Als je binnenkort een presentatie moet geven, kan deze training dan ook goed functioneren als een voorbereiding.

Online aanmelden

Naam*

Emailadres*

Telefoonnummer

Bericht

We gaan zorgvuldig om met je persoonlijke informatie. Lees hier meer over ons privacybeleid

Incompany

De training presenteren wordt ook incompany gegeven. Heeft u minimaal drie werknemers die beter willen leren presenteren? Neem dan contact op via bovenstaand formulier voor een offerte.

Bel of mail ons

Als je je voor een van onze trainingen wilt aanmelden of als je meer informatie wilt, kun je contact met ons opnemen via contact@ivpp.nl of 020 260 40 50.

Wil je liever dat wij contact met jou opnemen, klik op “online aanmelden” hierboven en vul dan onderstaand formulier in.

Investering
€ 699,- exclusief btw.

Over de training

Net zoals al onze trainingen is deze training presenteren gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast maken we gebruik van technieken uit de theaterwereld. Er wordt veel tijd besteed aan oefenen en er wordt gewerkt in kleine groepen (max. 8 deelnemers) waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke feedback.

Over de trainer

TimTim Theeboom doet onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij geeft daar het vak coaching en spreekt dan regelmatig voor grote groepen studenten. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker op congressen en binnen bedrijven. In zijn vrije tijd doet hij aan theatersport. Een vorm van improvisatietheater waarbij het specifiek gaat over het vrij komen in je hoofd om zo ruimte te krijgen voor je beste ingevingen.

Hoe ziet de training eruit?

De training Presenteren duurt 1 dag. De training bestaat uit een aantal onderdelen:
Presenteren: voorafgaand aan de presentatie bereid je een presentatie voor. Deze presentatie doe je minimaal vier keer gedurende de training. Gemakkelijk? Ga daar maar niet van uit, want wij zorgen steeds voor een extra moeilijkheidsgraad.

Theorie: er zijn veel handige trucjes op beter te leren spreken. Zo kunnen we bijna iedereen in drie minuten zelfverzekerder laten overkomen. Eenvoudige inzichten kunnen je zo direct helpen om een betere presentatie neer te zetten.

Omgaan met spanning: Theorie over omgaan met spanning is natuurlijk leuk en inzichtelijk, maar tijdens zo’n training moet je het ook meemaken. Wij hebben legio manieren om de spanning op te voeren zodat je het ook echt kunt ervaren in de praktijk hoe het is om ondanks je spanning toch goed te kunnen presenteren.

Deze drie onderdelen worden gedurende de dag afgewisseld zodat je de theorie kunt toepassen in de praktijk, maar ook je praktijkervaring kunt gebruiken om te formuleren hoe het bij jouw werkt.

Praktische informatie

Wie: voor deelnemers die willen leren om goede presentaties te geven en ervan te genieten!

Waar: Pand 020, Prins Hendriklaan 25-1, 1014 BE AMSTERDAM

Wanneer: Eerstvolgende trainingsdatum:

Trainer: Tim Theeboom

Deelnemers: maximaal 8. De training start bij minimaal 3 aanmeldingen.

Investering: € 349,- (prijzen zijn exclusief btw).

Als je je voor een van onze trainingen wilt aanmelden of als je meer informatie wilt, kun je contact met ons opnemen via contact@ivpp.nl of 020 260 40 50.

 

Wil je liever dat wij contact met jou opnemen,  vul dan onderstaand formulier in.

 

Naam*

Emailadres*

Telefoonnummer

Bericht

 

We gaan zorgvuldig om met je persoonlijke informatie. Lees hier meer over ons privacybeleid

 

Menu